Oldalak

2018. január 14., vasárnap

Mézes krémes





Mézes krémes

Hozzávalók
Tészta
  • 3 ek méz
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 8 dkg margarin
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 5 ek tej
  • 55 +5 dkg liszt
Krém
  • 5 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • kb 1,5 dl sárgabaracklekvár
  • porcukor
Elkészítés:
  1. A krémhez a pudingport a tejjel simára keverjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tejhez adjuk. Sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tészta hozzávalóit (kivéve liszt) gőz fölött összefőzzük. 5 percig forraljuk kis lángon, majd a liszt felét belekeverjük. Levesszük a tűzről, majd a deszkán a maradék lisztet is beledolgozzuk. (Az 5 dkg lisztet a nyújtáshoz használjuk.) Kellemesen puha tésztát gyúrunk belőle. 4 egyenlő részre osztjuk.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk őket és zsiradékkal megkent tepsi hátulján egyesével megsütjük őket kb 170 fokon 8-10 perc alatt. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni őket.
  4. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel alaposan kihabosítjuk.
  5. Összeállítjuk a süteményt: lap - krém - lap - lekvár - lap - krém - lap - porcukor a tetejére.
  6. Minimum 12 órára hűtőbe tesszük pihenni és puhulni a lapokat.
  7. Másnap levágjuk a széleit, majd felszeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése