Oldalak

2018. január 13., szombat

Hildesheimi citromos-narancsos keksz




Hildesheimi citromos-narancsos keksz

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 18 dkg vaj 
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom héja és leve

Tetejére:

  • kb 20 dkg porcukor
  • fél narancs leve
  • 1 citrom héja

Elkészítés:

  1. A lisztet átszitálva a deszkára öntöttem, majd a közepébe mélyedést készítettem, ebbe beleütöttem a tojást.
  2. A vajat rámorzsoltam a lisztre, a cukrot és a citrom héjat rászórtam. Ízlés szerint a citrom levéből is adhatunk hozzá.
  3. Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrtam. 
  4. A tésztát fóliába csomagoltam, majd 1 órára hűtőbe tettem pihenni.
  5. A tésztát lisztezett felületen kinyújtottam kb 0,5 -1 cm vastagságúra és különböző formákat szaggattam ki belőle. Én négyszögleteset választottam, mint a háztartási keksz.
  6. Sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztattam őket és 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütöttem.
  7. Rácson hagytam kihűlni.
  8. Az átszitált porcukrot elkevertem annyi narancslével, hogy sűrű mázat kapjak. Ezzel vontam be a kekszek tetejét, majd reszelt citromhéjjal megszórtam.
  9. Hagytam teljesen megszáradni, majd dobozba tettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése