Oldalak

2018. január 13., szombat

Házi pilóta keksz



Házi pilóta keksz


Hozzávalók 40-45 darabhoz:
Világos tészta:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 12 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 felvert tojás fele
Kakaós tészta:
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 12 dkgvaj
  • 7 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 felvert tojás fele
Krém:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin ( ha vajat használunk, túl lágy lesz a krém)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál rum
  • 1 dl tejszín
Elkészítés:
  1. A krém hozzávalóit lábosba mérjük és addig melegítjük, amíg a csokoládé és a vaj is el nem olvad.
  2. Jól behűtjük, majd felhasználás előtt habverővel kihabosítjuk.
  3. A világos és a kakaós tészta hozzávalót külön-külön összegyúrjuk és mindkettőből 4-5 mm vastagságú lapot nyújtunk.(Nekem túl vékony lett a 2-3 mm.)
  4. Korongokat szaggatunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
  5. A barna korongokra tetszőleges mintát nyomunk, de ez el is maradhat.
  6. 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük a kekszeket.
  7. Ha kihűltek, egy világos és egy kakaós kekszet a krémmel összeragasztunk.
  8. Frissen ropogós, de kicsit lágyabb töltelékű kekszet kapunk, ha másnapig várunk vele, a tészta puhább lesz, a krém pedig megszilárdul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése