Oldalak

2018. január 23., kedd

Gyömbérszirup


Gyömbérszirup

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss gyömbér
  • 25 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • 1 dl frissen facsart citromlé
  • 1 rúd fahéj
  • 3 szegfűszeg
  • 2 dl méz

Elkészítés:

  1. A gyömbért vékony szeletekre vágtam. A méz kivételével mindent hozzá adtam, majd feltettem főni.
  2. 10 perc után kivettem a szegfűszeget és a fahéjt.
  3. Kb. 1 órát főztem kis lángon gyöngyözve, majd leszűrtem és hagytam kihűlni. Mikor kihűlt hozzá kevertem a mézet is.
  4. Tea ízesítésére használom. Nagyon finom!

Megjegyzés: Ez most hirtelen ötlettől vezérelve készült, így nem is olvastam utána, csak a saját fejem után mentem. Legközelebb másképp készítem, hogy a gyömbérből legyen kandírozva is. Hozom hamarosan azt a receptet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése