Oldalak

2018. január 26., péntek

Francia krémesFrancia krémes

Hozzávalók:

 • 2 x 275 g leves tészta (előre kinyújtott)

Krém:

 • 7 dl tej
 • 4 tojás
 • 20 dkg cukor (szerintem 15 dkg is elég, számomra kicsit édes)
 • 9 dkg vaníliás pudingpor
 • 5 dl habtejszín (ha növényi akkor nincs szükség habfixálóra)
 • 2 csomag habfixáló

Tetejére:


Elkészítés:

 1. A két leveles tésztát megsütöttem (sütős előtt megszurkáltam villával, hogy ne fújódjon fel annyira) , 200-220 fokos sütőben alsó-felső sütéssel. Persze így is felfújódott. :(
 2. Rácson hagytam kihűlni őket. Azt amelyiket a tetejének szánom, megfordítom és a frissen elkészített kávés fondanttal megkenem, majd mindjárt fel is kockázom.
 3. Szétválasztottam a tojásokat. A főzött krémhez a cukor 1/3-át kikevertem a tojások sárgájával, majd a pudingporral elkevert tejhez adtam, majd sűrű krémet főztem belőle. Ehhez minél nagyobb lábast használjunk, hogy a tojáshabot is könnyedén hozzá tudjuk forgatni.
 4. Ekkor gyorsan kell eljárni, a tojások fehérjét csipet sóval elkezdtem kemény habbá verni. Hozzáadom a cukrot is és kemény habbá vertem.
 5. Először csak az 1/3 részét keverem a forró krémhez, majd a többi habot is óvatosan belekeverem. Azért kell a még meleg krémhez keverni, mert ahogy hűl, úgy szilárdul a krém.
 6. A sütemény aljának szánt lapot egy tálcára helyeztem, majd sütemény keretet tettem köré. Ha nem illeszkedik szépen, akkor érdemes a lapot egy késsel kiigazítani. 
 7. Rásimítottam a krémet és a hűtőbe tettem. Had hűljön ki teljesen.
 8. Felvertem a növényi tejszínt és a kihűlt krémre simítottam.
 9. Végül ráhelyeztem a tetejére a felkockázott fondanttal bevont kockákat.Megjegyzés:
Legközelebb több krémet készítek, szeretném ha magasabb lenne. Szerintem 1,2 L tej, 7 tojással és 20-25 dkg cukorral és 14 dkg pudingporral tökéletes lesz a magasság. Ha még könnyebb krémet szeretnék főzhetjük vízzel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése