Oldalak

2018. január 13., szombat

Fahéjas narancsos kifli



Fahéjas narancsos kifli

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 12 dkg vaj
  • 9 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 1 ek tej
  • 1 ek kakaópor

Díszítéshez:

  • kb. 5 dkg étcsokoládé
  • díszcukor

Elkészítés:
  1. A lisztet átszitálva a deszkára öntöttem, majd a közepébe mélyedést készítettem, ebbe beleöntöttem a tojás sárgáját
  2. A vajat rámorzsoltam a lisztre, a cukrot , darált mogyorót, fahéjat, kakaót, narancs reszelt héját rászórtam. A tejet is hozzáadom.
  3. Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrtam. 
  4. A tésztát fóliába csomagoltam, majd 1 órára hűtőbe tettem pihenni.
  5. A tésztából vékony rudakat sodrok, majd eldarabolok és kiflivé formázok.
  6. Sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztattam őket és 190 fokon kb 10-12 perc alatt megsütöttem.
  7. Rácson hagytam kihűlni.
  8. A csokoládét mikróban felolvasztottam, majd belemártottam a kihűlt kiflik végeit. Díszcukorral szórtam meg.
  9. Hagytam teljesen megszáradni, majd dobozba tettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése