Oldalak

2018. január 22., hétfő

Csülökpörkölt körömmel







Csülökpörkölt körömmel

Hozzávalók:
  • 1 mellső láb
  • 2 fül
  • 2 francia csülök
  • 25 dkg sertés lapocka
  • 3 nagy fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 tk őrölt paprika
  • 1/2 tk (erős) darált paprika (elhagyható)
  • negyed kápia paprika
  • 2 kisebb paradicsom
  • bors
Elkészítés:
  1. A csülköt kicsontoztam, a húsokat, a fület kis kockára összevágtam és félre tettem. A lábat amennyire lehet kisebb darabokra vágom. 
  2. A hagymát, paprikákat, fokhagymát, paradicsomot is felkockázom.
  3. A felforrósított zsiradékon üvegesre sütöttem a hagymát, majd hozzáadom a többi zöldséget. Miután kicsit hagyom együtt párolódni, megsózom, majd felöntöm kevés vízzel. Hagyom, hogy elforrja és zsírjára süljön. Ezt kétszer is ismétlem, ha szükséges.
  4. A csülökből kivett csontokat teszem először hozzá, a láb darabjaival együtt. Fehéredésig pároltam.
  5. Hozzáadom a többi húst, addig párolom, amíg ki nem engedi magából az összes folyadékot. (Ha szükséges teszek hozzá még vizet ez kb. 2-3 dl lehet.)
  6. Felforraltam, aztán lefedtem és takarékon főztem kb 2-3 órát, míg a hús könnyedén le nem válik a csontról.
  7. Lehet hozzá főzni burgonyát, de friss kenyérrel is isteni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése