Oldalak

2018. január 14., vasárnap

Csokoládés mogyoró krémes mignon szelet





Csokoládés mogyoró krémes mignon szelet

Hozzávalók:
Piskóta:
  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
Krém:

  • 1,5 csomag csokoládés puding
  • 3 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 ek nutella
  • 4 cl mogyorós Baileys likőr
Díszítés:
  • folyékony fondant
  • díszcukor

Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítettem 160 fokra. A  tepsi aljába szabott sütőpapírt teszek.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
  3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
  4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
  5. A lisztet óvatosan kevertem bele. Egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
  6. Beleöntöttem a tepsibe a tésztát, elsimítottam.
  7. Mérsékelt hőfokon (150 fok) sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
  8. Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
  9.  4 egyforma csíkra vágtam.
  10. A krémhez a pudingport a tejjel megfőztem sűrűre, majd a végén belekevertem a nutellát is. Hagytam teljesen kihűlni.
  11. A vajat a cukorral kihabosítottam. Ízesítettem a likőrrel, majd kanalanként hozzáadtam a pudingot is.
  12. Habosra kevertem.
  13. 3 részre osztva megkentem a lapokat. A tetejére és a külsejére most nem kerül krém.
  14. Hűtőbe tettem pihenni.
  15. Elkészítettem a barna főzött fondant bevonatot.
  16. Kivettem a süteményt, egy rácsra tettem (alá sütőpapírt raktam), majd leöntöttem a fondanttal és elsimítottam rajta.
  17. A tetejét megszórtam díszcukorral. Áttettem egy tálcára.
  18. Hűtőbe tettem, hogy a bevonat megszilárduljon.
  19. Szeletelve kínáltam. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése