Oldalak

2018. január 23., kedd

Csicseriborsós édesburgonyás currys zöldségkrém leves pirított tökmaggal




Csicseriborsós édesburgonyás currys zöldségkrém leves pirított tökmaggal

Hozzávalók:

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál gyökér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg édesburgonya
  • fél doboz (Bonduelle) gőzben párolt csicseriborsó
  • 2-3 ek (Knorr) currys csirke alappor 
  • víz, amennyi ellepi
  • 1 erőleves kocka
  • 1 ek olíva olaj

Tálaláshoz:

  • 3 dkg natúr hántolt tökmag
  • kenyér (bármilyen)
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. Egy fazékban felforrósítottam az olajat, majd a felkockázott hagymát megfuttattam rajta. 
  2. Hozzáadtam a vékonyra felkarikázott répát és gyökeret, majd a felkockázott édesburgonyát is. Lepirítottam, majd hozzáadtam a csicseriborsót, felöntöttem forró vízzel, amennyi ellepi, majd beletettem az erőleves kockát.Végül az alapporral beízesítettem.
  3. Puhára főztem a zöldségeket és botmixerrel pürésítettem, ha túl sűrű lehet még hígítani. 
  4. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítottam. 1-2 perc elég neki.
  5. Végül olívaolajat forrósítottam egy serpenyőben és megpirítottam a kenyér mindkét oldalát.
  6. Együtt tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése