Oldalak

2018. január 22., hétfő

Citromos mignon szelet




Citromos mignon szelet

Hozzávalók ( 2 süteményhez)
Piskóta:
  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
Krém:

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja és ízlés szerinti mennyiségű leve
Díszítés:

Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítettem 160 fokra. A  tepsibe sütőpapírt teszek. (kb 25 x 33 cm) 
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
  3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
  4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
  5. A lisztet óvatosan kevertem bele. Egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
  6. Beleöntöttem a tepsibe a tésztát, elsimítottam.
  7. Mérsékelt hőfokon (150 fok) sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
  8. Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
  9.  4 egyforma csíkra vágtam.
  10. A krémhez a pudingport a tejjel megfőztem sűrűre. Hagytam teljesen kihűlni.
  11. A vajat a cukorral kihabosítottam. Ízesítettem a citromhéjjal és a levével is, majd kanalanként hozzáadtam a pudingot is.
  12. Habosra kevertem.
  13. 3 részre vágtam a piskótát, majd elfeleztem őket. Megkentem a lapokat. A tetejére és a külsejére most nem kerül krém. 3-3 lapot használtam egy süteményhez.
  14. Hűtőbe tettem pihenni.
  15. Elkészítettem a citromsárgára és citromlével ízesített, főzött fondant bevonatot.
  16. Kivettem a süteményeket, egy rácsra tettem (alá sütőpapírt raktam), majd leöntöttem a fondanttal és elsimítottam rajta.
  17. A tetejét megszórtam díszcukorral. Áttettem őket egy tálcára.
  18. Hűtőbe tettem, hogy a bevonat megszilárduljon.
  19. Szeletelve kínáltam. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése