Oldalak

2017. november 17., péntek

Túrós pite





Túrós pite

Hozzávalók
Tészta:
  • 50 dkg liszt 
  • 15 dkg zsír 
  • 12 dkg cukor 
  • 1 sütőpor 
  • 2-3 ek tejföl 
  • 3 tojás sárgája
Töltelék:
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tej
  • 1 vaníliás puding
  • 2 ek búzadara
  • 4 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás fehérje
  • + 1 nagy evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
  1. A pudingot megfőzöm a tejjel és cukorral, majd kihűtöm.
  2. A túrót áttöröm, majd ízesítem a citromhéjjal és belekeverem a búzadarát is.
  3. A kihűlt pudingot robotgéppel beledolgozom.
  4. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a túrós krémbe.
  5. A tészta hozzávalóit összegyúrtam és ketté osztottam. 
  6. Kinyújtottam az első gombócot és a kicsit kizsírozott tepsibe igazítottam. 
  7. Megszurkáltam villával. Rákentem a lekvárt, majd eloszlattam rajta a tölteléket. Kinyújtottam a másik lapot és a töltelékre fektettem, eligazgattam. 
  8. Megszurkáltam. 
  9. 170 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem. 
  10. Miután kivettem hagytam kihűlni, aztán felkockáztam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése