Oldalak

2017. október 19., csütörtök

Zellerkrémleves fokhagymás brie sajttal, pirított dióval és wellness kenyér kockákkal



Zellerkrémleves fokhagymás brie sajttal, pirított dióval és wellness kenyér kockákkal

Hozzávalók: 
  • 1 nagy zellergumó
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 aprócska hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 l alaplé
  • kevés víz
  • bors
  • kókuszzsír
  • 10 dkg fokhagymás brie sajt
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg dió
  • 2-3 szelet wellness kenyér
Elkészítés:
  1. A zöldségeket mind megpucoltam és feldaraboltam. Nem kell nagyon kicsire, hiszen úgy is le lesz turmixolva. 
  2. A hagymát, fokhagymát a forró zsíron megdinszteltem, majd rádobtam a zöldségeket. Kicsit lepirítottam, majd fűszereztem és felöntöttem az alaplével. Puhulásig főztem. 
  3. Leturmixoltam. Ha túl sűrű vízzel lehet hígítani.
  4. Utána ismét összeforraltam. A sajt felét beletettem és hagytam felolvadni. Tejszínnel is elkevertem.
  5. Pár percet hagytam még lassú tűzön forrni.
  6. Közben a diót kicsire vágtam, majd száraz serpenyőben megpirítottam. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert keserű lesz.
  7. A maradék sajtot kis kockákra vágtam. 
  8. A kenyeret egy forró serpenyőbe tettem pirulni, amiben kókuszzsírt olvasztottam és megpirítottam. Utána kockákra vágtam.
  9. Tálaláskor mindenből kerül a tányérba a leveshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése