Oldalak

2017. október 19., csütörtök

Teljes kiőrlésű szilvás kevert





Teljes kiőrlésű szilvás kevert

Hozzávalók
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 17 dkg liszt
  • 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 0,75 dl tej
  • kb. 25 dkg szilva mag nélkül
  • 2 ek cukor fahéjjal elkeverve
    Elkészítés:
    1. A margarint a cukorral és vaníliás cukorral kikevertem. 
    2. Hozzákevertem a tojások sárgáját. 
    3. A liszttel elkevert sütőport is beledolgoztam a tejjel együtt. 
    4. A tojások fehérjét egy csipet sóval felvertem kemény habbá, majd óvatosan a masszához adtam.
    5. A piteformát kivajaztam, majd beleöntöttem a tésztát. 
    6. A szilvát a tészta tetejére pakoltam. 
    7. Megszórtam a fahéjas cukorral
    8. 170 fokos előmelegített sütőben 150-160 fokon megsütöttem kb. 35 perc alatt. Tűpróba!


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése