Oldalak

2017. október 28., szombat

Saláta uborkával kapros öntettel



Saláta uborkával kapros öntettel

Hozzávalók:

  • fél fej jégsaláta
  • fél uborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis csokor kapor

Öntet

  • 2 ek majonéz
  • 1 ek joghurt
  • 0,5 dl tej
  • 1 ek fehérbor ecet
  • 1 ek citromlé
  • bors
  • 1 ek porcukor
Elkészítés:
  1. A salátát felkockáztam és a tálba tettem. Az uborkát legyalultam, a fokhagymát apróra vágtam.
  2. Az uborkát a salátához adtam, majd megszórtam a fokhagymával és az apróra vágott kaporral. 
  3. Állni hagytam. Közben az öntetet kikevertem.
  4. Tálalás előtt 20 perccel ráöntöttem a salátára az öntetet és összeforgattam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése