Oldalak

2017. október 19., csütörtök

Sajtos kukorica krémleves fűszeres kaláccsal


Hihetetlenül krémes és habos és édes. Ráadásul a fűszeres kalács igazán feldobja.



Sajtos kukorica krémleves fűszeres kaláccsal

Hozzávalók:
  • 55 dkg kukorica
  • húsleves kocka
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dl tejszín
  • kb 8 dkg reszelt trappista
  • kevés friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek cukor
Tálaláshoz:
Elkészítés:
  1. Egy maréknyi kukoricát külön megfőztem sós vízben. Ezt félre tettem.
  2. A hagymát pici olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam, az apróra vágott gyömbért és fokhagymát.
  3. Hozzáadtam a maradék kukoricát, felöntöttem vízzel,hogy éppen egy ujjnyira ellepje. Mikor felforrt beletettem a húsleves kockát.
  4. Mikor a kukorica megpuhult botmixerrel leturmixoltam, majd leszűrtem, hogy a héj ne legyen benne.
  5. Visszaöntöttem a lábosba és újra melegíteni kezdtem.
  6. Simára kevertem tejszínt a tojások sárgájával. Kevés levest adtam hozzá, hogy a hőmérsékletet kiegyenlítsem.
  7. Végül belekevertem a levesbe és pár perc alatt összeforraltam kis lángon. 
  8. Belekevertem a reszelt sajtot és a külön megfőzött kukoricát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése