Oldalak

2017. október 19., csütörtök

Pikáns sütőtök krémleves sajtos pirított purpur bagettel





Pikáns sütőtök krémleves 
sajtos pirított purpur bagettel

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 kg sütőtök
  • 1 szál angol zeller (halványító zeller)
  • 1 szál sárgarépa
  • zellerlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél centis szelet friss gyömbér
  • 1/2 narancs leve
  • 1 L húsleves (vagy leveskockából)
  • 1 tk kakukkfű
  • bors
  • kevés zsiradék
  • 1 dl tejszín

Tálaláshoz

  • purpur baguette
  • reszelt sajt

Elkészítés:

  1. A gyömbért és a fokhagymát apróra vágtam, a többi zöldséget közepes kockákra vágtam.
  2. A kókuszzsírt felforrósítottam, majd megfuttattam rajta a fokhagymát és a gyömbért. Hozzáadtam a vöröshagymát, majd mikor már üveges a többi zöldséget is. Együtt kicsit pároltam, majd felöntöttem a húslevessel.
  3. Ízesítettem kakukkfűvel és a zellerlevéllel.
  4. Puhára főztem, majd botmixerrel pürésítettem. Ha szükséges vízzel/húslevessel még hígítható.
  5. Ekkor adom hozzá a narancs levét és ha kell még ízesítem. 
  6. Tejszínnel krémesebbé teszem. Pár percet főzöm még és készen is van.
  7. A baguettet felszeletelem, megszórom reszelt sajttal, majd sütőben grill fokozaton a ráolvasztom.
  8. Együtt tálalom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése