Oldalak

2017. október 21., szombat

Paradicsom leves




Paradicsom leves

Hozzávalók:

  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 ek zsiradék
  • 1 ek liszt
  • bors
  • cukor
  • víz

Levesbetét:

  • gyufatészta vagy betű tészta

Elkészítés:

  1. A zsírt felolvasztom egy lábosban, majd hozzáadom a lisztet és zsemle színűre pirítom takarékon. Közben folyamatosan keverem.
  2. Felöntöm a paradicsomlével és kézi habverővel simára keverem. Adok hozzá még vizet, majd ízesítem. Mi édesen és picit borsosan szeretjük. Így ehhez igazítom a fűszereket.
  3. Mikor felforr, onnantól számolva 5-10 percig forralom, addig elforrja az összes habot.
  4. A tésztát külön lábosban sós, lobogó vízben főzöm ki és utána adom a leveshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése