Hozzávalók 20 os formához (12 szelet)
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 tojás
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 18 dkg vaj
- kevés fehér fondant
- roletti
- 3 piskóta lapot sütök.
- A sütőt előmelegítettem 160 fokra. A torta forma aljába szabott sütőpapírt teszek.
- A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
- Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény,de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne.
- Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével.
- A lisztet és a kakaóport óvatosan kevertem bele .Egyenletesen keveredjen el a liszt és a kakaó. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
- Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
- Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
- Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
- A krémhez fogok egy lábast és 1/3 részéig feltöltöm vízzel, majd fogok egy bele illő tálat és abban elkeverem a tojásokat a cukorral és kakaóporral.
- A lábost felteszem a tűzhelyre és felmelegítem a vizet. Mikor kellően forró ráteszem a lábosra a tálat és a gőz fölött folyamatos keverés mellett (Ez fontos! Különben édes rántotta lesz belőle.) sűrű krémmé főzöm kis lángon.
- Amikor kellően sűrű beletördelem a csokoládét és simára keverem. Félreteszem és hagyom kihűlni.
- A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverem géppel, majd kanalanként adagolom hozzá a csokoládés főzött krémet. Egyenletesen elkeverem benne a habverővel.
- A kihűlt piskóta lapokat megtöltöm, majd bevonom a maradék krém egy részével.Egy kicsit hagyok a díszítéshez.
- A megmaradt krémet habzsákba töltöm és kidíszítem vele.
- Az oldalára rolettit tettem. A tetejére fondantból 40-es számot formázok.
- Tálalásig hűtőbe teszem. Jót tesz neki 2-3 óra pihenés.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése