Oldalak

2017. augusztus 29., kedd

Párolt rizs


Rengeteg párolt rizst készítek az utóbbi időben, mert a kislányom kedvence. Mást nem is nagyon akar enni sajnos. Viszont ki kell tapasztalni melyik rizsfajtához mennyi folyadék kell. Ez a mennyiség a Jázmin rizsnél vált be számomra, de a Basmati-nál már kell 5 dl is.



Párolt rizs

Hozzávalók:
  • 2,5 dl rizs
  • 2 ek olaj
  • 1 tk só
  • 4,5 dl forró víz
  • 1 tk szárított petrezselyemzöld
Elkészítés:
  1. A rizst forró lábosban a sóval az olajon megpirítottam. 
  2. Közben felforraltam a vizet vízforralóban.
  3. Mielőtt hozzáadom a vizet ízesítem a petrezselyemmel. Ráöntöttem a forró vizet, átkevertem, majd takarékon, fedő alatt puhára pároltam. A fedő ne legyen rajta teljesen. 
  4. Mikor elkészült, még egyszer átkeverem villával. Lefedve tálalásig félre teszem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése