Oldalak

2017. augusztus 27., vasárnap

Kolbászos burgonya leves







Kolbászos burgonya leves

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • fűszerpaprika
  • petrezselyem zöld
  • 5 dkg apróra vágott bacon szalonna
  • kb 15 karika füstölt kolbász
Levesbetét:
  • 1 tojás
  • kb 15-20 dkg liszt
Tálaláshoz:
  • tejföl

Elkészítés:

  1. A burgonyát megtisztítom, majd kockára vágom.
  2. A vöröshagymát apróra vágom, a zsiradékon megdinsztelem. Hozzáadom a kolbász karikákat és a bacont, majd hagyom megpirulni.
  3. A burgonyát is beleteszem, kicsit megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával és felöntöm vízzel.
  4. Ízesítem, majd puhára főzöm a burgonyát.
  5. A levesbetéthez a hozzávalókat összegyúrom. Rugalmas tésztát kell kapni. Körülbelül a felét a levesbe csipkedem,majd pár perc alatt készre főzöm.
  6. Tejföllel tálalom.
  7. A maradék tésztát kinyújtom és házi kis kockát vagy egyéb tésztafélét készítek belőle, amit megszárítok. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése