Oldalak

2017. július 23., vasárnap

Lecsós csirkemell tarhonyával



Lecsós csirkemell tarhonyával

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 1 tv paprika
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 nagy vörös hagyma
  • 1 kis gömbcukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsomlé házi
  • bors
  • 1 tk petrezselyemzöld
  • 1 tk majoránna
  • kevés zsiradék

Köret:

  • 3 dl tarhonya
  • 1 tk házi vegeta
  • 1 ek olaj
  • 6 dl víz

Elkészítés:

  1. A tarhonyát a vegetával elkeverem,hozzáadom az olajat, majd megpirítom. Közben a vizet felforralom és mikor kellően megpirult a tészta ráöntöm. Takarékra veszem a lángot, majd félrecsapott fedő alatt puhára párolom. Akkor jó, ha az össze vizet magába szívta. Lefedve félre teszem.
  2. A csirkemellet 6 szeletbe vágom, kicsit megsózom és félreteszem.
  3. A zöldségeket felaprítom, majd kevés zsiradékon megpárolom, kicsit megsózom. Mikor puha minden öntök hozzá kb 2 deciliter paradicsomlevet. Leturmixolom és félre teszem.
  4. Egy forró serpenyőben elősütöm a csirkemelleket, majd beleteszem a mártásba és kb 10 percig rotyogtatom kis lángon fedő alatt.
  5. Tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése