Oldalak

2017. július 25., kedd

Epres-barackos kókuszos-kardamomos crumble




Epres-barackos kókuszos-kardamomos crumble

Hozzávalók 4 szuflé formához (9 x 5 cm) :
Morzsa:

  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg barna cukor
  • 5 dkg kókusz reszelék
  • 1/2 mk őrölt kardamom 

Töltelék:

  • 4 db nektarin
  • 12 szem fagyasztott eper
  • Tálaláshoz:
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tettem és morzsásra kevertem.
  2. A formákat kikentem vajjal. A meghámozott, kimagozott és felszeletelt barackot elhelyezem a formákban és hozzá teszem a 3-3 szem epret is.
  3. Szétosztom a gyümölcsök tetején a morzsát. 
  4. Tepsibe helyezem a formákat és befedem alufóliával.
  5. 170 fokos előmelegített sütőbe teszem és 25 percig így sütöm, majd leveszem a fóliát és megpirítom a tetejét.
  6. Kicsit hagyom hűlni, majd vaníliás cukorral kemény habbá vert tejszínnel tálalom.






Megjegyzés:
A morzsa dupla mennyisége egy 24-28-as kapcsos torta formához is elég. A morzsa vastagsága változik a forma méretétől függően. Vanília fagylalttal is nagyon finom.
Érdemes durvára tört olajos magokat vagy akár zabpelyhet is használni a morzsához. Bármilyen gyümölccsel készíthető. A fűszerezést ehhez igazítsuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése