2017. május 28., vasárnap

Tökmagos sajtos rúd (ecetes)


Hirtelen jött ötlettől vezérelve múlt héten tettem egy adag tetejére tökmagot is. Akkor már tudtam, hogy legközelebb a tésztába fogom rejteni a ropogós magokat. Így is tettem most. Nagyon finom!



Tökmagos sajtos rúd (ecetes)


Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg zsír
  • 3 púpozott tk só
  • 1 tojás
  • 1 ek 10%-os ecet
  • 6 ek langyos víz
  • 15 dkg aprított natúr tökmag

Tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • 25 dkg trappista sajt

Elkészítés:

  1. A lisztet átszitáltam és elkevertem benne a sót, majd összemorzsoltam a zsiradékokkal.
  2. A közepébe mélyedést készítettem és ide adtam hozzá a tojást, ecetet s vizet.
  3. Összegyúrtam, becsomagoltam és hűtőbe tettem pihenni.Minimum 6 orara. 
  4. Sütés előtt kivettem, beledolgoztam a tökmagot, majd vékonyra kinyújtottam. Megkentem felvert tojással, megszórtam sajttal és csíkokra vágtam. Általában két részletben szoktam nyújtani.
  5. Kikent tepsiben kb 180 fokon szép pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése