Oldalak

2017. február 2., csütörtök

Császármorzsa







Császármorzsa

Hozzávalók 3 személyre:

  • 10 dkg búzadara
  • 7 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk vanília aroma

Sütéshez:

  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

  1. A lisztet és a búzadarát elkevertem a tejjel és egy órát állni hagytam, hogy a dara megszívja magát.
  2. A tojásokat szétválasztottam. A sárgáját a cukorral kihabosítottam, majd a masszához kevertem a vaníliával és a citromhéjjal együtt.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, majd óvatosan a tésztába forgattam.
  4. Felforrósítottam a serpenyőt és felolvasztottam a vajat. Beleöntöttem a masszát, majd egy fakanál segítségével folyamatosan kevertem, hogy darabokra essen sülés közben. Ez eltart egy ideig, kb 20 perc.
  5. Tányérra szedve, porcukorral megszórva és baracklekvárral kínálva tálaltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése