Oldalak

2017. január 16., hétfő

Csöröge fánk





Itt a farsangi szezon és az idei első fánkom is elkészült. Ez olyan amit még sosem készítettem. Mindenkinek nagyon ízlett. Egyszerű, gyors és pillanatok alatt eltűnik.



Csöröge fánk

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 tk porcukor
  • 1 tk ecet
  • 1 mk szódbikarbóna
  • 3 tojás sárgája
  • 1,5 dl tejföl 20%-os

Sütéshez:

  • étolaj

Díszítéshez,fogyasztáshoz:

  • porcukor
  • baracklekvár

Elkészítés:

  1. A lisztet elkevertem a sóval, porcukorral, majd elmorzsoltam a vajjal.
  2. Az ecetben feloldottam a szódabikarbónát.És belekevertem a tojások sárgáját, a tejfölt. A liszthez adtam őket.
  3. Hólyagosra kell dagasztani a tésztát.
  4. Fóliába csomagolva 15 percre a hűtőbe tettem pihenni.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kb 3 mm vékonyságúra nyújtottam és négyszögekre vágtam. A közepére hosszanti bemetszést ejtettem. Az egyik sarkát a négyszögnek áthúzom a bemetszésen, Így lesz forgács formája.
  6. Miután mindegyiket megformáztam a közben felforrósított olajban egyszer megforgatva készre sütöttem a fánkokat. Szép aranybarnák legyen, de ne süljenek túl, mert akkor kiszáradnak.
  7. A kisült fánkokat papírtörlőre szedve felitattam a fölös olajat, majd megszórtam kevés porcukorral
  8. Baracklekvárral kínálva tálaltam.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése