Oldalak

2016. szeptember 4., vasárnap

Tarhonyás lecsó virslivel és buggyantott tojással - Ahogy én szeretem



Sajnos én csak egy évben 1-2 alkalommal eszem, mert elég érzékeny a gyomrom erre a csodás nyári ételre. Nekem a tarhonyás a kedvencem,de jöhet a burgonyás kolbásszal, a tojásos, sőt mg rizzsel is szívesen eszem. Egy kis csavarral jöhet bele cukkini vagy padlizsán is. De az abszolút favorit ez a tarhonyás verzió és hogy még jobban tobzódjak az ízekben buggyantott tojást is készítek hozzá.
Próbáljátok ki! Nem fogtok csalódni!

Sasó indított játékot a lecsóról, mert hát ahány ház annyi szokás. Tényleg így van.
Elmondom...





Tarhonyás lecsó virslivel 
és buggyantott tojással

Hozzávalók:
  • 2,5 dl tarhonya
  • 5 dl víz
  • 4 fej főzőhagyma
  • 6 paprika
  • 2 paradicsom
  • 4 szál virsli 
  • 1 ek zsír
Buggyantott tojáshoz:
  • kb 1 L víz
  • 1 tk ecet
  • csipet bors
  • 2 tojás
Elkészítés:

  1. A tarhonyát kevés zsiradékon és sóval megpirítottam és felöntöttem 4 dl vízzel. Hagytam felforrni fedő alatt, majd takarékra kapcsoltam és hagytam, hogy lassan magába szívja a folyadékot. 
  2. Közben a hagymát nem túl vékony szeletekre vágtam, a paprikát is felszeleteltem, a paradicsomot kockára vágtam. 
  3. Kevés zsiradékkal és pici sóval elkezdtem párolni. Fedő alatt főzöm kis lángon kb 1 órán keresztül.
  4. Megszórtam kevés pirospaprikával, majd a tarhonyát hozzá kevertem.
  5. Közben a virslit felkarikáztam és hozzákevertem. Pár perc alatt elkészül, közben többször átkevertem. Lekapcsoltam. Fedő alatt állni hagytam míg elkészül a tojás.
  6. A buggyantott tojáshoz a vizet a fűszerekkel feltettem forrni, majd takarékra kapcsoltam. 
  7. Óvatosan egyesével beleütöttem a tojást és hagytam a fehérjét megszilárdulni, megfőni. A közepe maradjon lágy.
  8. Együtt tálaltam. 



2 megjegyzés: