2016. május 10., kedd

Pásztortarhonya





Szeretem az ilyen típusú ételeket, mert azon kívül,hogy gyorsan elkészülnek, rengeteg mindent tehetünk bele. Az igazán egyszerű hozzávalók ellenére is egy gazdag étel. 



Pásztortarhonya


Hozzávalók:
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 dkg zöldborsó
  • 3 közepes burgonya
  • 1 kápia paprika
  • pirospaprika
  • 2,5 dl tarhonya
  • kb 7,5 dl víz
  • 3-4 szál virsli
  • kevés olaj
Elkészítés:
  1. A apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároltam kevés olajon. Hozzáadtam a tarhonyát és lepirítottam. Közben sóztam. 
  2. Utána hozzáadtam a kockára vágott sárgarépát, kápia paprikát, a zöldborsót és a felkockázott burgonyát. 
  3. Együtt pároltam pár percig,megszórtam pirospaprikával, majd felöntöttem 7,5 dl vízzel.
  4. Ha szükséges lehet még ízesíteni.
  5. Fedő alatt takarékon puhára pároltam.Vigyázzunk, oda ne kapjon.
  6. Végül a karikára vágott virslit is hozzá adtam.
  7. Még pár perc és tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése