2016. május 23., hétfő

Gombás-kacsahúsos tészta


Szombaton a pénteken magamnak sütött kacsacomb maradékát használtam fel ehhez a gyors tésztához. Érdemes már ezért is úgy kalkulálni a sülttel, hogy ilyen finom és gyors tésztavacsoránk vagy ebédünk lehessen másnap.



Gombás-kacsahúsos tészta

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 sült kacsacomb 
  • 2 fej barna champion
  • 5 dkg szegfűgomba
  • 2 ek olaj
  • 2 szál újhagyma
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek aprított petrezselyem
  • 20 dkg száraz tészta

Elkészítés:

  1. A tésztát sós lobogó bő vízben kifőztem és leszűrtem. Kb 1 dl főzővizet félretettem.
  2. A húst a csontról leszedtem és kisebb darabokra vágtam.
  3. A chapiont nagy szeletekre vágtam. A hagymát felkarikáztam.
  4. A serpenyőben olajat forrósítottam és megfuttattam rajta a hagymát, majd a gombákat is hozzá adtam.
  5. Végül rákerült a hús is és alaposan átforrósítottam. Hozzáadtam a tésztát és a főzővíz felét, majd ízesítettem szójaszósszal és megszórtam petrezselyemzölddel.
  6. Forrón tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése