2016. április 1., péntek

Kevert süti almával


Kevert süti almával

Hozzávalók
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 nagy zöld alma
  • 2 ek cukor fahéjjal elkeverve
    Elkészítés:
    1. A margarint a cukorral és vaníliás cukorral kikevertem. 
    2. Hozzákevertem a tojások sárgáját. 
    3. A liszttel elkevert sütőport is beledolgoztam a tejjel együtt. 
    4. A tojások fehérjét egy csipet sóval felvertem kemény habbá, majd óvatosan a masszához adtam.
    5. A tortaformát kivajaztam, majd beleöntöttem a tésztát. 
    6. Az almát megpucoltam, majd vékony cikkekre vágtam és a tészta tetejére pakoltam. 
    7. Megszórtam a fahéjas cukorral
    8. 170 fokos előmelegített sütőben 150-160 fokon megsütöttem kb. 35 perc alatt. Tűpróba!


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése