2016. április 26., kedd

Kávékrém habcsókkal


Kávékrém habcsókkal

Hozzávalók:

  • 8 dl tej
  • 2 dl főzött kávé
  • 4 tojás sárgája
  • 3 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1,5 dkg vaj

Tetejére:

  • Habcsók (lehet cukrászdai is vagy hagyjuk ki a receptből a diót)

Elkészítés:

  1. A tejet a kávéval feltettem forrni, majd a cukrot a tojások sárgájával és a liszttel simára kevertem.
  2. A felforrt tejjel simára kevertem és sűrű krémmé főztem. Végül belekevertem a vajat.
  3. Poharakba adagoltam, majd hagytam kihűlni. Végül a hűtőbe tettem.
  4. Tálalás előtt összetörtem a habcsókokat és a tetejére szórtam.


2 megjegyzés: