Oldalak

2016. május 21., szombat

Flamand kakaós keksz (tej és tojásmentes)






Flamand kakaós keksz 
(tej és tojásmentes)

Hozzávalók:
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 tk vanília aroma
Elkészítés:
  1. Kézzel könnyedén összedolgoztam a tésztát, golyókat formáztam belőle, hűtőbe tettem egy tálcán.
  2. Egymástól 4 cm re elhelyeztem a szilikonlappal kibélelt tepsiben. Villával nyomtam le őket, így még mintát is kaptak.
  3. 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütöttem. Nem szabad tovább sütni, mert akkor ehetetlenül kemény lesz. 
  4. Rácson hagytam kihűlni. Kb 2 nagyobb méretű gáztepsivel lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése