Oldalak

2016. április 1., péntek

Csirke pörkölt nokedlivel



Csirke pörkölt nokedlivel

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 10 dkg csirkemáj
  • 3-4 fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • fél kápia paprika
  • 1 evőkanálnyi zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • házi darált paprika
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt bors

Nokedli tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás
  • víz

Elkészítés:

  1. A csirkét feldaraboltam. A májat is.
  2. A hagymát apróra vágtam és egy evőkanálnyi csibezsíron megpirítottam, majd felöntöttem 2 dl vízzel. Hagytam zsírjára sülni, majd megismételtem. Hozzáadtam a felaprított fokhagymát, paradicsomot,kápia paprikát, darált házi paprikát.
  3. Hozzáadtam a csontos húst és fehéredésig pároltam. Hagytam, hogy levet eresszen.Aztán hozzáadtam a többi húst is. Adtam hozzá kevés vizet, fűszereztem. Puhára főztem.
  4. Közben a tészta hozzávalóit kikevertem. Ne legyen túl folyós.
  5. Sós,forró vízbe szaggattam. Kifőztem, leszűrtem. Hideg vízzel átmostam és a kész pörkölttel együtt tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése