2016. január 5., kedd

Erdei gombakrémleves laskadarabokkal - Vízkeresztre levest!

Blogjátékra készült ismét egy finom leves a konyhámban. Egyszerű, de nagyszerű. Imádom a gombaleveseket, sajnos néha idő és kedve hiányában akár a zacskós változatot is. Ennek az ízvilága hasonló, mint az Erdei gombakrémleves pornak, de sokkal gazdagabb, valódibb.
Ani köszönöm a játékot!


Erdei gombakrémleves laskadarabokkal

Hozzávalók:

  • 5 dkg szárított vargánya gomba
  • 5 dkg rókagomba
  • 10 dkg laska gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma vagy 1 mk fokhagyma granulátum
  • kevés petrezselyem
  • kevés snidling
  • 1 tk kukorica keményítő
  • 8 dl víz
  • 1 dl száraz fehér bor
  • kevés zsiradék

Elkészítés:
A szárított vargányát és rókagombát beáztattam forró vízbe és állni hagytam.
A hagymát kockára vágtam és kevés zsiradékon üvegesre pároltam.
A laskagombát feldaraboltam és a hagymához adtam.Megpároltam.
Felöntöttem borral, majd vízzel is.
A  beáztatott gombákat botmixerrel leturmixoltam és az alaphoz adtam.
Sóztam, borsoztam, fokhagymagranulátumot is hozzáadtam, majd petrezselyemmel és snidlinggel megszórtam.
Puhára főztem. A laskagombából valamennyit kivettem.
A leves többi részét botmixerrel leturmixoltam. Biztos ami biztos.
Keményítővel elkevert vízzel még krémesebbre kevertem.
Visszatettem a kivett gombát és tálaltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése