Oldalak

2015. december 18., péntek

Gasztroajándék 2.


Csokis áfonyás keksz alap

Hozzávalók:

  • 16 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk só
  • 9 dkg zabpehely
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg aszalt mix csokicseppel (vörösáfonya és fekete cseresznye)
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dkg mazsola 
  • 4 dkg mogyoró

Elkészítés:

  1. Fogunk egy tiszta literes üveget és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat.
  2. Az alsó rétegbe kerül a liszt elkeverve a sütőporral, szódabikarbónával és sóval. 
  3. Útána a leírás szerint haladunk sorban.
  4. Az üveget lezárjuk és díszítjuk, majd egy lírást is mellékelünk az elkészítésről.



“CSOKIS-ÁFONYÁS COOKIE
Az összetevőket alaposan keverd össze, majd adj hozzá 12 dkg enyhén felolvasztott vajat és 1 felvert tojást. Gyúrd össze a masszát, formázz pingponglabda méretű golyókat. 175°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 15 perc alatt süsd készre. Szép nagy kekszek lesznek, bőven hagyj helyet közöttük.

Boldog Karácsonyt!“

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése