2015. július 16., csütörtök

Málnás szedres eton mess




Málnás szedres eton mess
Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk citromlé
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg szeder
  • 10 dkg fagyasztott málna

Elkészítés:

  1. A habcsókhoz a cukrot előmelegített forró sütőben átmelegítem, addig kemény habbá verem a tojásfehérjéket.
  2. Lassan adagolva adom hozzá a meleg cukrot. Nagyon keménynek kell lennie, és ahogy kivesszük a habverőt a masszából szép sipkát tudjunk csinálni. Belekeverjük a citromlevet is.
  3. Szilikon lappal bélelt tepsibe kis csókokat nyomunk, ill. kanalazunk.
  4. 150 fokos előmelegített sütőbe toljuk, de a sütőt kb 110 fokra letekerjük, és úgy szárítjuk őket kb. 1 órát. 
  5. Ha már ropogós a külseje, de még belül picit lágy lekapcsoljuk és 10-15 percig csukott ajtónál hagyjuk, majd kinyitjuk a sütőt és úgy hagyjuk kihűlni.
  6. A habtejszínt felverjük keményre.
  7. A kiolvadt málnát összetörjük.
  8. A habba belekeverjük a picit összetördelt habcsókokat, majd a szedret is.
  9. 3 pohárra osztjuk a krém felét, meglocsoljuk az összetört málna felével.Ismét hab, majd a tetejére málna.
  10. Azonnal vagy hűtve fogyasztjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése