Oldalak

2015. július 27., hétfő

Joghurtos cseresznye-meggy leves



Joghurtos cseresznye-meggy leves

Hozzávalók:
  • 50 dkg magozott meggy
  • 50 dkg magozott cseresznye
  • 1/2 mk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1/2 mk frissen reszelt gyömbér
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 1 ek vanília puding
  • víz

Elkészítés:
  1. A gyümölcsöket egy nagy lábosba öntöttem, ízesítettem és felöntöttem vízzel, hogy éppen ellepje. 
  2. Felforraltam és főztem kb 10-15 percig. 
  3. A pudingot kikevertem picit vízzel, majd a hőkiegyenlítés után a levesbe öntöttem.  
  4. Két percig forraltam még. 
  5. Kihűtöttem és tálaláskor adtam hozzá natúr joghurtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése