Oldalak

2015. július 31., péntek

Diós citromkrémes pároscsók





Diós citromkrémes pároscsók


Hozzávalók:

  • 4 tojás fehérje (ami már 1 hete a hűtőben pihen)
  • 20 dkg cukor
  • 1 tk friss citromlé
  • 3 evőkanál darált dió
Krém:
  • 10 dkg vaj
  • 6-8 dkg porcukor
  • fél citrom leve
Elkészítés:
  1. A cukrot előmelegített130 fokos sütőben átmelegítem, addig kemény habbá verem a tojásfehérjéket.
  2. Lassan adagolva adom hozzá a meleg cukrot. Nagyon keménynek kell lennie, és ahogy kivesszük a habverőt a masszából szép sipkát tudjunk csinálni. Belekeverjük a citromlevet is.
  3. A darált diót kézi habverővel belekeverem a masszába.
  4. Szilikon lappal bélelt tepsibe kis csókokat nyomunk, ill. kanalazunk.
  • 130 fokos előmelegített (légkeveréses) sütőbe toljuk, így szárítjuk őket kb. 40 percet,  majd addig hagyjuk a sütőben, míg langyosra hűlnek.
  1. A krémet közben kikeverjük, végül összeragasztjuk őket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése