Oldalak

2015. május 25., hétfő

Túrós joghurtos epres kevert



Túrós joghurtos epres kevert


Hozzávalók

  • 24 dkg tönköly liszt
  • 20 ml Süssina édesítő folyadék
  • 2 db tojás
  • 2 dl natúr joghurt
  • 12 dkg túró
  • 120 ml olaj
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg eper



Elkészítés:

  1. A túrót összetörtem, majd belekevertem a joghurtot, a tojást, olajat és az édesítőt.
  2. Hozzákevertem a lisztet és a sütőport. 
  3. Simára kevertem.
  4. Egy kisebb tepsibe simítottam a masszát,a tetejét kiraktam félbevágott eperszemekkel.
  5. 170 fokos sütöben megsütöttem.
  6. Hagytam picit hűlni, majd kockára vágtam.



Összesen 2940 g , 1 kocka kb 60 g

100 gramm tápértéke:
kcal: 82.37
fehérje: 2.58
szénhidrát: 6.46
zsír: 5.1

1 adag(60g) tápértéke:
kcal: 49.42
fehérje: 1.55
szénhidrát: 3.87
zsír: 3.06

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése