Oldalak

2015. február 14., szombat

Kínai zöldséges tészta mézes-ketchupos oldalassal


Kínai zöldséges tészta mézes-ketchupos oldalassal

Hozzávalók:
  • keleti zöldség mix
  • 3-4 ek szójaszósz
  • 50 dkg spagetti
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 tk vegeta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ujjnyi darabka friss gyömbér reszelve
Oldalas:
  • 1 kg oldalas
  • bors
  • 1 ek zsír
  • 1,5 dl víz
  • 1 ek méz
  • 2 ek ketchup
Elkészítés:
  1. A tésztát kifőztem előre. 
  2. A wokot, jól felforrósítottam és beletettem az olajat. 
  3. Megfuttattam rajta a fokhagymát és a gyömbért.
  4. Hozzáadtam a szeletekre vágott hagymát.
  5. Hozzáadtam a zöldségeket. Megpároltam. Kb 8-10 perc.
  6. Bele kevertem a tésztát, majd egy kevés szójaszósszal meglocsoltam és már kész is. 
  7. Az oldalast befűszereztem és tepsibe sorakoztattam, majd mellé tettem a zsírt és a vizet is hozzáöntöttem.
  8. Befedtem alufóliával, majd betettem az előmelegített 170 fokos sütőbe és puhára pároltam.
  9. Levettem a fóliát, majd bekentem a felső oldalát a méz és ketchup keverékével.
  10. 10 perc után megforgattam őket és megkentem a másik oldalukat is és pirosra sütöttem.
  11. A közben elkészült tésztával tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése