Oldalak

2014. december 28., vasárnap

Szerbes csirke



Szerbes csirke 

Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • zsír
  • 7-8 szem egész bors
Elkészítés:
  1. A húst besóztam és állni hagytam.
  2. A zsírt egy serpenyőbe tettem a húsokkal együtt,amik a bőrükkel lefelé vannak.
  3. Melléraktam a fokhagymát, beleszórtam 7-8 szem egész borsot és 3 babérlevelet.
  4. Felöntöttem 3 dl vízzel és fedő alatt puhára pároltam. 
  5. Ha már puha leveszem a fedőt és hagyom, hogy elforrja a felesleges folyadékot és még kicsit megpirítottam. Könnyen leragad és nem is lesz olyan piros, mintha a sütőben sütnénk. De az íze kárpótol.



2 megjegyzés: