Oldalak

2014. november 2., vasárnap

Harcsa paprikás






Harcsa paprikás

Hozzávalók:
  • 60 dkg harcsafilé
  • Bors
  • 3 ek kacsazsír
  • 2-3 ek liszt
  • 2 fej vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 kápia paprika
  • 1 zöld vagy sárga paprika
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 db paradicsom 
  • 3 dl víz
  • 1 kis pohár tejföl 
Elkészítés:
  1. A halat kb 10 -15 dkg darabokra vágtam. Sóztam, borsoztam. Állni hagytam.
  2. A zöldségeket nagyon apróra vágtam.
  3. A zsírt felforrósítottam és a halszeleteket lisztbe forgatás után, mindkét oldalon picit megpirítottam. Kivettem egy tányérra. 
  4. A hagymát elkezdem dinsztelni, megsózom. Majd hozzá adom a többit is. Pár perc után felöntöm vízzel és fedő alatt kétszer is vissza sütöm zsírjára. 
  5. Akkor beleteszem a halszeleteket, megszórom pirospaprikával,felöntöm vízzel. 5 perc múlva behabarom a liszttel elkevert tejföllel. 
  6. Még 3 perc és kész. Közben lehet még sózni, ha szükséges. Túrós csusza, natúr csusza tészta vagy nokedli illik hozzá.

Megjegyzés: mivel epe diétán vagyok, mielőtt a halatt beletettem volna a mártás alapjába én átpaszíroltam. Így a paprika, paradicsom héja nem került bele és egy nagyon selymes mártást kaptam. Sőt én laktóz mentes tejföllel készítettem.
A legjobb az itthoni tiszai szürke harcsából, de afrikai harcsából is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése