2014. március 19., szerda

Gesztenyetorta





Gesztenyetorta

Hozzávalók:
Piskóta: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt
Krém:
 5 dl tej, 2 csomag csokoládé puding, 2 vaníliás cukor, 25 dkg vaj, 18 dkg cukor, 35 dkg gesztenye massza, 3 ek meggylekvár
Díszítéshez: 15 dkg gesztenye massza, 5 dkg narancsos étcsokoládé

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A torta forma vagy tepsi aljába szabott sütőpapírt teszek.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
  3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény,de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
  4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
  5. A lisztet óvatosan kevertem bele .Egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
  6. Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
  7. Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
  8. Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
  9. A pudingport, a vaníliás cukrot a tejjel csomómentesre kevertem, majd sűrű krémmé főztem. Kihűtöttem. 
  10. A vajat a cukorral habosra kevertem és ízesítettem a gesztenye masszával. 
  11. A kihűlt csoki krémet kanalanként hozzákevertem. 
  12. A piskótát félbe vágtam és megkentem 3 ek meggylekvárral, majd a krém kicsit több mint 1/3 részével. 
  13. Ráteszem a másik felét. Szépen megkentem körben is, aztán a tetejét. 
  14. A maradék krémmel kidíszítem. Hűtőbe tettem. 
  15. A díszítéshez felhasználom a meghagyott gesztenye masszát. Kilapítottam körülbelül egyenlő vékonyságúra. A csokoládét felolvasztottam, majd a gesztenyére kentem. Amit aztán fel vágtam és egy tányéron a hűtőbe tettem. 
  16. Óvatosan bánjunk vele, mert könnyen szétesik a gesztenye. 
  17. Mikor alaposan lehűlt feldíszítettem vele a tortát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése