Oldalak

2014. március 22., szombat

Csupa csokis almás kevert






Csupa csokis almás kevert

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 ek holland kakaópor
  • 5 dkg ét csokoládé
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 2 alma
  • 2 ek porcukor fahéjjal elkeverve

    Elkészítés:
    1. A margarint a cukorral és vaníliás cukorral kikevertem. 
    2. Hozzákevertem a tojások sárgáját. 
    3. A liszttel elkevert, kakaót és sütőport is beledolgoztam a tejjel együtt. 
    4. A tojások fehérjét egy csipet sóval felvertem kemény habbá, majd óvatosan a masszához adtam.
    5. A csokoládét kockákra vágtam és a masszához kevertem.
    6. A tortaformát kivajaztam, majd beleöntöttem a tésztát. 
    7. Az almát megpucoltam, majd vékony cikkekre vágtam és a tészta tetejére pakoltam. 
    8. Megszórtam a fahéjas cukorral.
    9. 170 fokos előmelegített sütőben 150-160 fokon megsütöttem kb. 35-40 perc alatt. Tűpróba!



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése