2014. március 23., vasárnap

Csokis-mazsolás kalács





Csokis-mazsolás kalács


Hozzávalók 
Fehér tészta: 

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 szem édesítő tabletta összetörve
  • 3,8 dl tej
  • diónyi zsír
Kakaós tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 szem édesítő tabletta összetörve
  • 3,8 dl tej
  • diónyi zsír
  • 2 evőkanál kakaópor
Töltelék: 

  • 10 dkg mazsola
  • 1 tábla csokoládé
Kenéshez: 

  • olvasztott zsír
  • tojásfehérje
Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit dagasztó gépbe tettem. 
  2. Először a fehérét. 10 percig dagasztottam a géppel. 
  3. Betettem egy tálba és fél órát kelesztettem. 
  4. Elkészítettem a kakaós tésztát is. Ezt is fél órát kelesztettem. 
  5. Akkor 2 felé osztottam őket, átgyúrtam és fél órát pihentettem. Kikentem a gáz tepsit zsírral. 
  6. Kinyújtottam az egyik fehér tésztát és a kakaósat is. 
  7. Egymásra fektettem, majd rászórtam a mazsola és az összevágott csokoládé felét. 
  8. Feltekertem és a tepsibe tettem. A másik rudat is elkészítettem. 
  9. Az oldalukat megkentem olvasztott zsírral, hogy sülés közben ne süljenek össze. 
  10. A tetejét megkentem tojásfehérjével. Ismét 30 perc pihenő. 
  11. Utána mélyen megszurkáltam hústűvel, hogy a sülés közben a rétegek ne váljanak szét és 180 fokra előmelegített sütőben 140 fokon sütöttem 1 órán keresztül. 
  12. Kivettem és rácson hűlni hagytam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése