2014. március 9., vasárnap

Bundázott alma


Bundázott alma

Hozzávalók:
  • 2 alma
  • 1 tojás
  • 1 dl fehér bor
  • 1 dl tej
  • annyi liszt, hogy sűrű palacsintatészta legyen
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk gyömbér
  • csipetnyi őrölt szegfűszeg
  • olaj a sütéshez
  • porcukor,lekvár,fagylalt vanília krém ízlés szerint
Elkészítés:

  1. A masszát kikevertem. 
  2. Az almákat meghámoztam, majd a magházat is kivágtam, felkarikáztam. 
  3. Belemártottam a masszába, forró olajban aranybarnára sütöttem. Lecsepegtettem, porcukorral megszórva és egy kis lekvárral együtt tálaltam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése