Oldalak

2014. március 19., szerda

Bundás virsli


Bundás virsli

Hozzávalók:
Tészta:
  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dl víz
  • 1 csapott ek só
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 élesztő
    Töltelék:
    • 12 db virsli
    Tetejére:
    • 10 dkg trappista
    • 1 tojás kenéshez
      Elkészítés:
      1. A tésztához a lisztet a sóval összekeverem, majd a zsiradékokat is elmorzsolom vele. A tejet meglangyosítom és adok hozzá pici cukrot, majd belekeverem az élesztőt. Megszórom pici liszttel és hagyom felfutni.
      2. Összegyúrom. Ruganyos tésztává dagasztom.
      3. Duplájára kelesztem, majd fél centi vastagságúra kinyújtom. Körülbelül 3 cm széles csíkokra vágtam és egyesével betekerem a virsliket.
      4. Felsorakoztatom a zsírozott tepsiben egymástól 
      5. 1-2 ujjnyi távolságra, majd megkenem tojással és megszórom sajttal. 
      6. 180 fokos sütőben pirosra sütöm.

      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése