Oldalak

2014. február 3., hétfő

Téli szilvás gyümölcsleves


Téli szilvás gyümölcsleves

Hozzávalók:
  • 1 nagy alma
  • 10-15 szem magozott szilva (most fagyasztott)
  • fél üveg barack befőtt
  • 1 db egészfahéj
  • 2-3 szegfűszeg
  • 2 csapott ek mézeskalács ízű pudingpor
  • kb 7 dl víz
  • ízlés szerint cukor
Elkészítés:

  1. Az almát meghámoztam, kimagoztam és kockára vágtam. 
  2. A barackot is felkockáztam. Beletettem egy nagyobb lábosba. Hozzáadtam a szilvát, a befőtt levét, a fűszereket és a vizet. Ha túl sűrű lehet még hozzá önteni. 
  3. Felforraltam. Hagytam 2-3 percig forrni. 
  4. Közben kikevertem hideg vízzel a pudingport és belekevertem a levesbe. 
  5. Hagytam kicsit sűrűsödni és már le is kapcsoltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése