Oldalak

2014. február 19., szerda

Rakott palacsinta






Rakott palacsinta

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 1 ek cukor
  • 5 dl ásványvíz
  • 1 l tej
  • 50 dkg liszt 
Túró töltelék:
  • 50dkg túró
  • ízlés szerint cukor
  • kevés tejföl
  • citrom héj 
  • mazsola
Tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj
Elkészítés:

  1. A hozzávalókból nem túl sűrű palacsinta tésztát keverünk.
  2. Megsütöm a vékony palacsintákat, majd a következőkkel rétegezve feltornyozom.
  3. Túró aztán, cukor és kakaó, majd sárgabaracklekvár, aztán cukor és fahéj. Az utolsó réteg mindig túrós,majd a tetejére kerülő palacsintát leöntöm olvasztott csokoládéval. Sütőben kicsit összemelegítem még tálalás előtt.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése