Oldalak

2014. január 18., szombat

Savanyú mártás


Savanyú mártás

Hozzávalók:
  • 1 ek zsír
  • 1 csapott ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • köménymag
  • 2-3 babérlevél
  • kis darab füstölt hurka és/vagy kolbász
  • fejenként 2 tojás
  • 1 tk ecet
  • 1 l víz
Elkészítés:

  1. A zsírt a lábosban felolvasztom és hozzáadom a lisztet, kicsit pirítom, majd a pirospaprikát is. 
  2. A feldarabolt kolbászt is hozzáadom, majd felöntöm kb 1 l vízzel. 
  3. Sózom és hozzáadom a köménymagot és a babérlevelet. 
  4. Felforralom. Megvárom, míg besűrűsödik. 
  5. Az ecettel ízesítem, majd óvatosan beleütöm a tojásokat.takarékra kapcsolom. Ez után nem szabad keverni, hogy a tojások egyben maradjanak. 
  6. Kb 2-3 perc kell neki. Már le is lehet kapcsolni. 
  7. Friss kenyérrel, amit reggel sütöttem tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése