2014. január 9., csütörtök

Krumplis tészta tejfölös uborkasalátával



A burgonyás tészta mindig is nagy kedvencem volt. Már gyerekként is imádtam, mikor a nagymamám készítette,de hát ő MINDIG házi gyúrt tésztából készítette. Én ezt csak akkor teszem, ha kedvem van vele foglalkozni,de mindenképp sokkal finomabb úgy. Az uborka saláta sok tejföllel pedig nem hiányozhat mellőle.




Krumplis tészta  tejfölös uborkasalátával

Hozzávalók:

  • 2 nagy krumpli
  • 1 fej hagyma
  • kevéske zsír
  • 25 dkg kockatészta
  • bors
  • pirospaprika
  • kevéske petrezselyemzöld

    Saláta:

    • 2 kígyó uborka
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejföl
    • ecet
    • pirospaprika
    • chili

      Elkészítés:
      1. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megfuttattam, kicsit megsóztam. 
      2. Mikor már üveges hozzáadom az apró kockákra vágott krumplit, megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
      3. Adok még hozzá sót és kevés borsot, megszórom a petrezselyemzölddel és hagyom puhára főni a krumplit. Akkor kicsit krumplinyomóval összetöröm. 
      4. Közben sós vízben kifőzöm a tésztát és a lecsepegtetés után a krumplis masszához keverem. 
      5. A salátához az uborkát, fokhagymát megtisztítom. A fokhagymát apróra vágom, az uborkákat legyalulom és besózom. 
      6. Rászórom a fokhagymát és kb 15 percet állni hagyom. 
      7. Utána alaposan kinyomkodom, majd hozzákeverem a tejfölt és ízlés szerint ecetet. 
      8. A tálban elsimítom, majd megszórom a tetejét pirospaprikával és chilivel, de ha valaki szereti a sima erős paprikát abból is karikázhat a tetejére.




      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése